Ben je in de Overgang en heb je behoefte aan meer kennis en inzichten? Of weet je het niet zeker, maar wil je er klaar voor zijn?

Wil je graag de regie houden over jouw Overgang? Je verantwoordelijkheid pakken over je hormoonbalans en een plan maken voor jezelf?

Doe dan mee met een Plan voor de Overgang!

Leer over het proces van de overgang en de menopauze. Wat gebeurt er met je lijf? En wat gebeurt er met je hoofd? De overgang heeft impact op je denken, je geheugen, je lijf, je cyclus (uiteraard!). De Overgang is geen ziekte, maar een levensfase. Wel ervaart 80% van alle vrouwen in Nederland veel klachten. Dat is vier van de vijf vrouwen. En eenderde van deze vrouwen ervaart zodanig heftige klachten, dat haar functioneren wordt beperkt.

Als je inzicht krijgt in het proces en weet wat er met je gebeurt. Wat is nou een overgangsklacht en wat is een stressklacht. Of loopt het in elkaar over? Wanneer ga je naar je huisarts? En wanneer ga je naar een vrouwenpoli?

Wat kun je zelf allemaal doen? Wat is goed om te eten en wat kun je beter laten staan? Welke vormen van beweging passen goed bij de Overgang? Welke invloed heeft stress op de Overgang? Er is een grote hoeveelheid beschikbare supplementen beschikbaar en welke passen dan het beste? En hoe ga je om met typische klachten zoals opvliegers en slapeloosheid?

Zo is de online workshop opgezet

Een Plan voor de Overgang is een online workshop, verspreid over vier weken.

In 28 dagen ontvang je wekelijks inzichten, kennis en tips via PDF handouts, een werkboek voor je plan en korte filmpjes over het thema van de week per mail.

Je kunt live aanschuiven in de online Zoom cirkel voor vrouwen in de overgang. Deze vindt altijd plaats op maandagavond van 20 tot 21.30 uur en is niet verplicht. Je kunt ze alle vier bij wonen of alleen de workshop met het thema waar jij interesse in hebt.

Voor wie de rest van de week wil blijven verbinden is er een speciale Facebookgroep voor deelneemsters aan Een Plan voor de Overgang.

Voor wie?

Duik de tijd van een cyclus in jouw eigen Overgang. Deze cursus is bedoeld voor vrouwen vanaf 40 tot 60 jaar. Maar als je 35 bent en al overgangsklachten hebt, ben je natuurlijk welkom. En als je post-menopauzaal bent en je hebt nog opvliegers, dan ben je natuurlijk ook welkom.

Ga stralend door jouw Wisseljaren!

De Overgang is in onze maatschappij nog steeds een beetje taboe. Het verlies staat centraal. Verlies van onze vruchtbaarheid, verlies van onze jeugd, verlies van onze energie.  Het beeld is dat er een periode van schaarste aanbreekt. Je kunt de Overgang ook positief bekijken. De Overgang nodigt jou uit goed voor jezelf te blijven zorgen. Zij vraagt jou je leven anders in te richten met meer ruimte voor jou. De Overgang geeft ruimte aan jouw groei. Mentaal, Emotioneel, Spiritueel. De Overgang daagt jou uit te voelen wat jij nog allemaal te doen hebt in de rest van jouw leven. En jouw nieuwe hormoonbalans helpt je stappen te zetten op een nieuw pad, waar je eerder nog niet klaar voor was.

Doe mee voor jouw persoonlijke plan

  • Maak een persoonlijk plan voor jouw Overgang met aandacht voor hormoonproof voeding.
  • Krijg meer inzicht in jouw hormoonhuishouding.
  • Krijg grip op jouw Overgang. De Overgang is niet alleen een periode van kommer en kwel, klachten en veroudering. De Overgang is een transformatie die ook veel brengt.
  • Pas oeroude wijsheid en moderne kennis over de Overgang toe.
  • Ontvang tools, inzichten en inspiratie voor meer ontspanning en meer energie tijdens de Overgang.

Omarm de transformatie van jouw Overgang

Duik in jouw menopauze. Waar kom je vandaan, waar sta je nu en waar ga je heen? De Overgang is jouw wake-up call. Word de koningin van jouw eigen leven. De Overgang helpt jou als transformatie naar jouw essentie.

Deelneemsters over Een Plan voor de Overgang:

Veel inzichten over de overgang, een enorm ontzag voor de kracht van hormonen, vertrouwen in mijn lijf, superveel informatie en inspiratie en zowaar…. zin in de overgang – of beter gezegd: laat maar doorkomen! Deze vrouw is er klaar voor!

Ik heb veel kennis opgedaan over de overgang: ik wist er niet zo veel van en op internet vond ik ook weinig bruikbare informatie. Mirjam geeft informatie vanuit diverse invalshoeken en over verschillende gebieden zoals hormonen, voeding, beweging, stress, sexualiteit en sociaal- en cultureel gebied. Je krijgt handvatten aangereikt om eventuele problemen te verlichten en bij welke situaties je professionele hulp zou kunnen zoeken. Het is mij duidelijk geworden dat de overgang je ook veel positiefs gaat brengen.

 Meer kennis over hormonen en wat voor effect ze kunnen hebben op m’n gesteldheid en gezondheid. Dit was echt een eye opener en verklaart het een en ander, wat mijn klachten betreft, waar ik voorheen maar over zat te gissen. Heel leerzaam!

Praktische informatie

Kijk in de agenda voor de eerstvolgende startdatum & kosten.

Meld je aan via: mirjam@meervrouw.nl