Laden agenda

« Alle agenda

  • Dit event is voorbij.

Workshop | Alles heeft een cyclus!

19 februari 2019 @ 19:30 - 22:00

€17

Heb jij behoefte om meer mee te bewegen met jouw natuurlijke ritme? Wil je jouw voeding, activiteiten en rustmomenten beter afstemmen op wat jouw lijf, hoofd en spirit nodig heeft?

In ons leven krijgen we te maken met natuurlijke cycli. We zijn namelijk natuurlijke wezens. Ook al zou je dat af en toe vergeten in onze technologische en virtuele samenleving. We gedijen het beste op natuurlijke voeding. We hebben behoefte aan natuurlijke rustmomenten. Sinds dat mensen bestaan hebben we ook behoefte aan zingeving.

Alles heeft een cyclus

Alles in de natuur is geordend. Er ontstaat nieuw leven. Dit leven ontwikkelt zich en geeft leven door. Vervolgens neemt dit leven af en sterft. Het nieuwe leven ontwikkelt zich en geeft door. In alles in de natuur is er een cyclus van leven en sterven. Zelfs de zon is ooit ontstaan, ontwikkelt zich en zal ooit sterven.

Ons lijf heeft ook een natuurlijke cyclus. In zeven jaar verversen onze cellen zich, behalve die van onze hersenen en ogen. Vanuit de antroposofie wordt het leven gezien als een aaneenschakeling van fases die allen 7 jaar duren.   Daarnaast hebben we ook te maken met ons eigen persoonlijke circadiaanse ritme, oftewel ons 24-uurs ritme. Vrouwen met een natuurlijke cyclus hebben daarnaast ook te maken met een cyclus van gemiddeld 28 dagen. Dit komt bijna overeen met de maancyclus van 29,5 dag.

Meebewegen

In de workshop Alles heeft een cyclus! onderzoek je jouw eigen persoonlijke ritme. Hoe kunnen we beter afstemmen op de natuur en onze eigen natuur. Wanneer is het jouw beste tijd om te knallen, om er voor anderen te zijn, om je naar buiten te richten en om prikkels aan te kunnen. En wanneer is het jouw beste tijd om rustig aan te doen, er vooral voor jezelf te zijn, om je naar binnen te richten en tijd te maken voor contemplatie en rust.

We spiegelen onszelf aan het ritme van de maan, de seizoenen, het bos en diverse vrouwelijke archetypen om onszelf beter te leren kennen. Zelfkennis en inzicht in je behoeften en daarop je leven inrichten draagt bij aan een stressvrijer leven. Na afloop van de workshop heb je een plan om meer mee te bewegen en af te stemmen op jouw natuurlijke ritme en jouw behoeften.

Over de workshop

In de workshop maken we gebruik van creatieve tools en er is aandacht voor meditatie en visualisatie.

Bij de workshop hoort een voorbereidingsopdracht die je ontvangt na bevestiging van je deelname.

Er is thee en lekkers aanwezig.

Meld je aan via: mirjam@meervrouw.nl

 

 

Gegevens

Datum:
19 februari 2019
Tijd:
19:30 - 22:00
Kosten:
€17

Organisator

Mirjam de Boer
Telefoon:
06-4598745
E-mail:
info@meervrouw.nl

Locatie

Praktijkruimte Meer Vrouw Coaching
Spaarnestraat 11A
Utrecht, 3522 VB Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
06-36107709
Website:
https://meervrouw.nl